Eduuni-workspaces (SharePoint)

Workspaces on selaimella käytettävä palvelu internetissä, joka sisältää yhteistyöhön tarkoitettuja sivustoja. Sivusto voi sisältää asiakirjoja, kuvia, videoita, tehtävälistoja, keskustelupalstoja, kalentereita, wiki- tai blogisivuja jne. Sivusto on tarkoitettu työryhmän, hankkeen, projektin, verkoston tms. aineistojen valmistelua ja jakelua varten.

Sivuston käyttöoikeudet voidaan määritellä täysin julkiseksi (anonymous access), kaikille kirjautuneille käyttäjille, organisaation jäsenille @domain,  #ryhmille tai henkilöille. Sivuston sisällön omistus ja muut oikeudet säilyvät asiakkaalla. Workspaces ei ole kuitenkaan virallinen sähköinen arkisto, vaan aineistojen rekisteröinnistä ja lopullisesta säilytyksestä tulee huolehtia asiakasorganisaation omien ohjeiden mukaisesti.

Workspaces on toteutettu Microsoft SharePoint Server standard tuotteella, jonka ominaisuudet ovat käytettävissä sivustoissa. Eduuni-workspaces sisältää myös OneDrive for Business ja Office Online -toiminnallisuudet. OneDrive koko on oletuksena rajoitettu 100 Mt per käyttäjä, mutta organisaatioasiakkailla on mahdollisuus nostaa rajaa.

Workspaces-asiakkaat voivat vapaasti luoda sivustoja organisaation tarpeisiin ja antaa omistajan oikeudet esim. verkoston, hankkeen tai projektin vetäjälle tai työryhmän sihteerille. Sivuston omistaja voi antaa jäsenen oikeudet lisäämällä sähköpostiosoitteita sivuston jäsenryhmään. Jäseneksi voidaan lisätä kenet tahansa.

Siirry Eduuni-workspaces palveluun